Motoare de cautare
LOGO

Cum se poate incepe prima afacere pe Internet

Harta graficaHomeAfaceri onlineWebdesignCarti in format electronicArticoleHarta sitului

HOME
E-BUSINESS

WEBDESIGN
  PROIECTARE
  PUBLICARE

  PROMOVARE
 <  Motoare de cautare >
    Directoare
    Marketing prin email
    Newsgroup
    Schimb de banere
    Schimb de legaturi
    Inele web
    Fisiere semnatura
    Autoresponder
    Pagini FFA
    Premii
    Promovare offline
E-BOOKS
ARTICOLE
HARTA SIT


[ Sign my Guestbook] - [Read my Guestbook ]
[Guestbook by TheGuestBook.com]

Subscrieti la lista de discutii
Prima afacere pe Internet

 

Trimite un email

Trafic counter

Site Meter

Motoare de cautare
(search engine )

     Pentru a cauta o anumita informatie intr-un motor de cautare , trebuie formulata o interogare alcatuita din cuvinte sau expresii avand sensul cat mai apropiat de ceea ce se doreste sa se afle .In urma interogarii , motorul de cautare interogheaza baza lui de date si returneaza o lista cu un numar mare de legaturi ( uneori chiar si cateva zeci de mii ) catre situri web care contin cuvantul cheie sau expresia folosita .

Din lipsa de spatiu , aceasta lista este insa fragmentata astfel incat nu vor apare mai mult de 10 sau 20 de legaturi pe fiecare pagina , asezate in ordinea relevantei , in functie de un algoritm specific fiecarui motor de cautare .Restul legaturilor apar pe paginile urmatoare .

Ideal ar fi ca legatura catre situl pe care l-ati creat sa se regaseasca pe prima pagina cu legaturi , returnate dupa o cautare , pentru a spori sansele ca el sa fie vazut de un potential vizitator . Acest lucru este necesar ,avand in vedere faptul ca sunt putini surferi care au rabdarea sa deruleze mai multe pagini cu legaturi rezultate in urma cautarii .
Pentru a reusi acest lucru trebuie sa cunoasteti structura unui motor de cautare si criteriile necesare pentru stabilirea relevantei unui sit web .

Elemente principale

Orice motor de cautare are trei elemente majore .

1. Primul este robotul , care mai este numit paianjen sau vierme ( robot , spider sau crawler , in limba engleza ) .Robotul este un program care viziteaza paginile web , le citeste si apoi urmareste legaturile catre alte pagini .
Dar multe dintre paginile vizitate isi pot modifica dupa un anumit timp continutul , se pot adauga noi legaturi , iar unele pagini pot disparea definitiv .
De aceea robotii se intorc dupa un anumit interval de timp , de obicei o luna sau doua , si viziteaza din nou situl , cautand eventualele schimbari care au fost facute .
Aceste programe au o capacitate extraordinara de a citi si de a prelucra date .
Astfel , conform declaratiilor producatorilor , robotii rapizi de la Altavista au capacitatea de a citi 1 GB de text pe secunda , respectiv 3 milioane de pagini web pe zi .

2. Tot ceea ce gaseste robotul ( cuvinte cheie , portiuni de text din paginile vizitate , etc. ) sunt trecute in al doilea element al motorului de cautare , numit index sau catalog .
Acesta este ca o baza de date imensa in care se afla informatii despre fiecare pagina web gasite de robot .Aceasta pagina apare in catalog ca o noua inregistrare , care va contine titlul si adresa paginii respective , cuvintele cheie folosite , legaturile catre alte pagini , precum si portiuni din text , care insa pot fi diferite de la un motor de cautare la altul .
Daca robotul gaseste schimbari intr-o pagina web , atunci indexul este actualizat cu noile informatii .
Uneori , poate trece mai mult timp pana cand paginile noi sau modificate gasite de robot la o noua cautare sa fie adaugate la index . Deci o pagina web poate sa fie vizitata de robot , dar este posibil ca ea sa nu fie inca " indexata " .In acest caz , pagina nu este disponibila la o eventuala cautare .

3. Al treilea element esential este software-ul de cautare , un program care permite cautarea printre milioanele de pagini inregistrate in index precum si afisarea rezultatului sub forma unei liste de legaturi , in ordinea pe care el o considera cea mai relevanta .

 

Pagina anterioaraPagina urmatoare 


I HOME I EBUSINESS I WEBDESIGN I EBOOKS I ARTICOLE I HARTA SIT I

COPYRIGHT © 2001 , DAN PAUNESCU , TOATE DREPTURILE REZERVATE