Audienta
LOGO

Cum se poate incepe prima afacere pe Internet

Harta graficaHomeAfaceri onlineWebdesignCarti in format electronicArticoleHarta sitului

HOME
E-BUSINESS

WEBDESIGN
  PROIECTARE
    PLANIFICARE
      Scop
    < Audienta >
      Accesibilitate
      Continut
      COPYRIGHT
      Efecte speciale
      FEEDBACK
    MACHETARE
    PROGRAMARE
  PUBLICARE

  PROMOVARE
E-BOOKS
ARTICOLE
HARTA SIT


[ Sign my Guestbook] - [Read my Guestbook ]
[Guestbook by TheGuestBook.com]

Subscrieti la lista de discutii
Prima afacere pe Internet

 

Trimite un email

Trafic counter

Audienta

  Dupa ce ati stabilit care este obiectivul sitului trebuie sa vedeti care vor fi utilizatorii acestuia . Audienta reprezinta publicul tinta pentru care ati realizat situl web . Este un element critic deoarece designul sitului si continutul acestuia sunt in stransa legatura cu audienta .De aceea , cautati sa realizati profilul standard al utilizatorului si sa strangeti cat mai multe informatii legate de obiceiurile , interesele , actiunile , necesitatile si in general modul de viata , ale tuturor persoanelor care alcatuiesc publicul tinta .

Stabilirea audientei

   Atunci cand proiectati un sit web , incercati sa raspundeti la urmatoarele intrebari :

  1. - situl pe care-l realizati este pentru copii sau pentru adulti ?
  2. -vizitatorii dvs. il vor accesa de la scoala , de la serviciu sau de acasa ?
  3. -cat de rapida este conexiunea lor la Internet ?
  4. -ce hardware sau software folosesc ?

Cele mai bine planificate si realizate situri web pot avea un aspect total diferit , in Audientafunctie de software-ul si echipamentele hardware pe care le folosesc vizitatorii . Acest lucru se explica prin faptul ca surferii pe web folosesc o gama larga de calculatoare si monitoare , precum si modemuri cu viteze de conectare diferite .
In plus , browserele folosite au caracteristici diferite iar unele lucreaza numai in mod text . Pentru a complica lucrurile , multe persoane au dezactivate optiunile de incarcare ale imaginilor sau optiunile referitoare la Javascript si Java .

Daca doriti neaparat sa folositi un plug-in este bine sa furnizati o legatura catre un sit web de unde vizitatorii sa poata faca rapid un download . Cand aratati fotografii sau alte imagini mari este bine sa folositi tehnica " thumbnails " , adica versiuni miniaturale ale imaginilor .

Exemplu de sit web

    Asa cum am aratat, acest sit se adreseaza acelor persoane care vor sa demareze o afacere online. M-am gandit in primul rand la persoanele cu domiciliul in Romania, care dispun de un calculator ( acasa sau la serviciu ) si sunt conectati la Internet.
Bineinteles ca informatiile prezentate pot fi folosite de catre orice persoana, indiferent de locul unde se gaseste ( Australia, Germania sau USA ). Insa, pentru locuitorii acestor meleaguri, atat posibilitatile de demarare ale unei afaceri pe Internet cat si resursele disponibile( materiale, banesti, logistica ) sunt mult diferite .

Aceasta nu inseamna ca nu se pot face afaceri online si in Romania, folosind resurse financiare modeste. Cand spun acest lucru ma bazez pe ingeniozitatea, puterea de munca si perseverenta romanilor ( sau cel putin marea parte a lor :-)
Este adevarat ca majoritatea lor nu folosesc computere de ultima generatie si nu au acces la Internet prin linii inchiriate sau ISDN .
Este la fel de adevarat ca in Romania lipsesc sau sunt inca in stadiu de pionierat modalitatile de plata online care au devenit de mult timp un lucru banal in Occident .
Sunt convins insa ca intr-un timp mai scurt sau mai indelungat toate aceste handicapuri tehnologice vor fi rezolvate. Nu trebuie insa asteptat pana atunci. Persoanele ambitioase si care vor sa realizeze un venit suplimentar pot sa demareze inca de acum o afacere pe Internet care se va dezvolta in timp.

Deoarece in Romania se foloseste in special conectarea la Internet prin dial-up iar costul convorbirilor telefonice este destul de ridicat, am considerat ca este mai bine sa realizez un sit web cu pagini care sa se incarce repede si fara "efecte speciale" deosebite .

Asadar, profilul standard pe care l-am stabilit pentru utilizatorul acestui sit este urmatorul :

  • persoana cu domiciliul in Romania
  • studii medii sau superioare
  • varsta : 20 - 50 ani
  • posesorul unui PC cu performante medii
  • acces la Internet prin dial-up ( de acasa sau de la serviciu )
  • cunostinte modeste despre utilizarea computerului si Internet
  • venit mediu
  • motivare puternica pentru obtinerea unui venit suplimentar
  • capacitate de asimilare si punere in practica a unor cunostinte si/sau procedee noi

In functie de acest profil standard am stabilit forma si continutul acestui sit web .

Daca vreti sa aflati mai multe detalii despre modul de realizare al unui sit web care sa se adreseze unei audiente generale / audiente specializate sau care sunt aspectele tehnice care trebuiesc luate in considerare , va invit sa cititi cartea "Proiectarea paginilor web" .


Pagina anterioaraPagina urmatoare 


I HOME I EBUSINESS I WEBDESIGN I EBOOKS I ARTICOLE I HARTA SIT I

COPYRIGHT © 2001 , DAN PAUNESCU , TOATE DREPTURILE REZERVATE